maanantai 16. syyskuuta 2013

Päivä 14 | Gallup - Flagstaff | 643km


Aamuposeeraus Petrifeild National Parkin Painted Forrestin laidalla.

---

 Aamun ensimmäisen ajopätkän maisemia alueelta jossa New Mexico muuttuu Arizonaksi ja me taas tuntia nuoremmiksi. Aikaero Suomeen nyt 10 tuntia.

---

Öljyjen tarkastus ja go west. Ensimmäisenä kohteena siellä westissä tulee tänään Petrifield National Park, joka on kuuluisa kivipuistaan. Puista jotka ovat muuttuneet kiveksi. Eivät ne ihan heti eivätkä kädenkäänteessä, mutta miljoonien ja mljoonien vuosien kuluessa kuitenkin tulviin alunperin hautautuneina.
Petrifeildistä suunnaksi se Pohjois-Amerikan kuuluisin yksittäinen luontonähtävyys, eli Grand Canyon, joka on paikallaan ja näyttää yhtä upealta kuin ennenkin. Pari nähtävyyspaikkastoppia ja lähdemme kyselemään lasilattiaa  canyonin päällä, jonka Roope muistaa nähneensä mainoskuvissa. Sellainen onkin olemassa, mutta 200 mailia länteen… :)
Me ajamme sen 200 mailia länteen sijasta 75 mailia etelään. Olin ollut varaavinani hotellin Grand Canyonin alueelta. Ja niin varauksessa lukikin Grand Canyon Area… tarkempi osoitteen tutkailu paljasti, että booking.comin grandcanyonarea on suuri kuin kanjoni ja hotellimme olikin Flagstaffissa. Päivällisaikaan kuitenkin kotona, joka tänään intialaista. Mutta holodna oli tulla kun tie nousi liki kolmeen kilometriin Flagstaffin hiihtoalueiden läpi. Ja kyllä kyllä, ensi kerralla luen osoitteen tarkkaan ennen kuin Grand Canyon Arealta majoitusta varaan… näitä uuden matkan yllätyksiä ... :]

---

 Kuutamossa? Ei, yläkuva Petrifeild National Parkin maisemia. Alakuva Grand Canyonin hulppeita maisemia.

---

 Yllä Ulla ja Teuvo Grand Canyonin loppuiltavän maisemissa. Alla Hondamies aamupäivän maisemissa... Hondamieskin päätti kääntyä ympäri tämän virtauksen edessä... :]





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti